Naam:
Arthur van ‘t Hullenaar
Functie:
bedrijfsleider
Werkt bij Dura Vermeer sinds:
2007
Haalt inspiratie uit:
een goede samenwerking, ondanks de soms tegenstrijdige belangen
Is trots op: de manier waarop de omgeving is betrokken tijdens de bouw

Interview Arthur van ’t Hullenaar – Dura Vermeer

Betrekken van de omgeving

“Dura Vermeer was verantwoordelijk voor de realisatie van Intermezzo. Na het winnen van de aanbesteding zijn wij vanaf de bestekfase actief betrokken geweest bij het project. Tijdens de uitvoering had ik intensief contact met HD Groep en Laurens. We zagen elkaar dagelijks. De samenwerking was intensief en prettig en de sfeer was erg goed. Naast de wensen van HD en Laurens, namen we ook de belangen van de buurt in acht.


< Terug naar inleiding

Een steentje bijdragen

Hoewel het geen eis was in de aanbesteding, hebben wij een uitgebreide ‘social return’ pagina opgenomen in ons plan van aanpak. Wij vinden het belangrijk om mensen die minder eenvoudig aan een baan komen aan werk te helpen. Ook betrekken we graag de mensen in de omgeving op allerlei manieren bij het project. Zo stelden we arbeidsplaatsen beschikbaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Studenten van het Zadkine College, waar we zo ongeveer tegenaan bouwden, liepen bij ons stage en we gaven lezingen en rondleidingen aan studenten. Ook een zondagsschool kon een kijkje nemen op het project en tenslotte kon een buurtcommissie rekenen op een bijdrage aan een knutselproject.

De locatie van het revalidatiehotel in een drukke omgeving vroeg om goed omgevingsmanagement. Tijdens de uitvoering hadden we inloopspreekuren en een klachtenloket voor mensen uit de buurt. Op die manier konden we vragen beantwoorden en eventuele zorgen wegnemen.

Gezamenlijk belang

Uiteraard stond de samenwerking met onze opdrachtgever voorop. We namen altijd elkaars belangen in acht waardoor het gezamenlijk belang altijd overheerste. We maakten gebruik van elkaars expertise en stonden open voor elkaars motivatie.

Prettige en soepele samenwerking

Tijdens de bestekfase maakten we al de keuze voor de specialisten die wij bij de uitvoering zouden inhuren, zoals de installateur en niet te vergeten de gevelbouwer. Het zorghotel heeft een unieke gevel, die niet gemetseld is maar in elementen is opgehangen. Ook voor de aluminium kozijnen hadden we een specialist nodig en voor de vloeren, die niet alleen geluidsarm moesten zijn maar ook een exclusieve hoteluitstraling moesten krijgen. En dan hadden we nog de ‘gewone’ onderaannemers. De samenwerking verliep met alle onderaannemers prettig en soepel.

 

Ook de relatie met HD en Laurens was bijzonder goed. In het voortraject waren keuzes gemaakt, bijvoorbeeld over de indeling van het gebouw en over allerhande details. Gedurende het proces of door voortschrijdend inzicht moesten we soms op zoek naar alternatieve oplossingen in de uitwerking. Overleg hierover was altijd constructief en dillema’s werden in goede sfeer opgelost.

Gebouw draagt bij aan het herstel

Het is een prachtig mooi gebouw geworden, waarbij je je bijna afvraagt: is het niet te luxe voor de zorg? Het gebouw straalt namelijk niet de soberheid uit die je in de zorg gewend bent. Het revalidatiehotel past perfect bij het nieuwe zorgconcept waar het gebouw bijdraagt aan het herstel van de mensen.


< Terug naar inleiding